Virtual Agent
Bye bye wachttijden!

 

We maken het allemaal wel eens mee, ergens lang in de wacht hangen voor een antwoord op een simpele vraag. Of eindeloos keuzemenu’s doorworstelen om vervolgens te horen dat je toch bij de verkeerde persoon bent uitgekomen. Het resultaat?! Nog langer in de wacht hangen voor een andere klantenservice medewerker.

Unique Customer Care, de specialist voor klantcontact, is dit ook niet onopgemerkt gebleven. En met alleen sourcing los je dit probleem allang niet meer op. Want de arbeidsmarkt is nog nooit zo krap geweest! Unique heeft daarom de samenwerking opgezocht met Scotty Technologies. De klantenservice kan een stuk slimmer ingericht worden, zonder het verlies van persoonlijke charme. Dit doen we samen door middel van onze Virtuele Agent powered by Scotty A.I.

Maak kennis met Scotty AI! Scotty AI is ons digitale workforce platform dat alle vragen van klanten aan de telefoon, in chat, e-mail en in je apps automatisch afhandelt, end to end. Geen wachttijden meer, keuzemenu’s en geen afhankelijkheid meer van klantenservicemedewerkers.

Play Video

Scotty AI Digitale Workforce Platform

Scotty beantwoordt eenvoudige en repetitieve vragen van klanten, leert van iedere vraag en zal daardoor steeds meer vragen automatisch beantwoorden. Wanneer Scotty een vraag (nog) niet kan beantwoorden, zal Scotty de klant direct met de juiste afdeling of persoon in contact brengen! Met Scotty bied je altijd de ervaring en beleving die klanten van je verwachten. De klantenservice is immers het visitekaartje van elke organisatie. Scotty AI stelt je in staat om alle klanten onmiddellijk, altijd & overal, in- en outbound te benaderen.

Scotty wordt iedere dag bij meerdere grote organisaties succesvol ingezet om hun klantenservice te verlichten. Je kunt morgen al klein en gecontroleerd beginnen, zodat de klantenservice al direct verlichting ervaart. Een traject begint in de meeste gevallen met het afhandelen van je FAQ’s. 

Tegelijkertijd brengt Scotty de vragen van de klanten aan je klantenservice in beeld. Zo leer je over welke thema thema’s, onderwerpen en vragen je klanten contact opnemen. Samen automatiseren wij de meest gestelde vragen. Hierdoor kan je met Scotty tot 80% van je klantenservice automatiseren. Do overige 20%? Die verbindt Scotty direct met de juiste afdeling of contactpersoon door omdat in sommige situaties menselijke creativiteit of empathie nodig is.

Scotty AI - Insight Dashboard

Het Scotty AI platform integreert met je huidige processen en systemen. Na ieder contact zal Scotty AI automatisch alle systemen updaten, zodat je altijd op de hoogte bent van alle gespreksinformatie met je klanten. 

Met de inzet van Scotty kun je klanten altijd te woord staan. Scotty is 24/7 bereikbaar en kan in meer dan 140 talen met je klanten communiceren. Met als resultaat een verdieping van de rol van klantenservicemedewerkers die zich kunnen focussen op het overtreffen van de verwachting van iedere klant.